top of page

FAQ

WAAROM KIEZEN VOOR DE LIGHTSHEER DIODE LASER?

Wij werken enkel met producten, toestellen en partners met de hoogste kwaliteitseisen. Zo kunnen we u steeds de best mogelijke resultaten garanderen. Om een veilige en doeltreffende behandeling aan te kunnen bieden is de keuze van het toestel uiteraard van zeer groot belang. Na veel wikken en wegen, en verschillende diode lasers en IPL-toestellen naast elkaar te testen kozen we  volledig overtuigd voor de LightSheer Diodelaser. De LightSheer Diodelaser behoort tot de allerlaatste generatie medische ontharingslasers, waardoor we u een behandeling van topkwaliteit kunnen garanderen. Hij is voorzien van een gekoelde laserkop, chilltip genaamd, die simultaan met de laserpuls de huid afkoelt. Dat geeft u een comfortabel gevoel tijdens de behandeling en het voorkomt verbranding en verwarming van oppervlakkige bloedvaatjes. Met grote nauwkeurigheid wordt de laser ingesteld volgens huidtype, haarkleur en haardikte. Tijdens het verdere verloop van de behandelingen worden de instellingen aangepast. We bepalen uw huidtype met behulp van een melanine-meter. De Lightsheer diode laser maakt gebruik van gepulseerd laserlicht met een zeer hoge energiewaarde en een golflengte van 805 nanometer. Klinisch onderzoek heeft uitgewezen dat een 805 nm golflengte voor laser ontharing de beste resultaten geeft bij 90% van alle huidtypes (I-VI) door middel van hoge melanine absorptie rond de behandelde haarzakjes. Wenst u zeker te zijn van de meest doeltreffende en veilige behandeling? Dan kiest u voor de Lightsheer diode laser.

WIE KOMT IN AANMERKING?

Normaal gezien kan iedereen met huidtype 1 tot 5 genieten van deze definitieve laserontharing. Mensen met een lichte huid en donkere haren behalen de snelste resultaten. Blonde haren zijn niet te verwijderen met de laser. Mensen met een donkere huid zijn moeilijker te behandelen maar dankzij een testsessie zal de doeltreffendheid bij uw huidtype al dan niet bevestigd worden.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

De LightSheer verstoort het groeipatroon van de haren in de actieve fase. Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied te vernietigen. Rekent u in ieder geval op 5 tot 8 behandelingen.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN LIGHTSHEER™ EN ANDERE (IPL) LASERS?

Pigmentvlekken door oververhitting of verbranding zijn uitgesloten dankzij de gepatenteerde diode lasertechnologie en de speciale op 5 ° C gekoelde laserkop. De Lightsheer™ geeft energie op een exacte golflengte die 100% benut wordt, de IPL-flitslamp geeft een breed gamma energie waarvan een groot percentage nutteloos en ongewenst is. IPL en laser worden vaak in één adem genoemd maar verschillen dus grondig. Het LightSheer lasersysteem hanteert een golflengte van 810nm. Diverse klinische studies hebben aangetoond dat deze golflengte effectief blijkt bij 90% van de huidtypes. Tevens wijst de praktijk inmiddels uit dat met een IPL toestel gemiddeld meer behandelingen nodig zijn om hetzelfde effect te bekomen van een diode laser. Controleer dus steeds door welk type toestel u zich laat behandelen.

IS HET DEFINITIEF?

De LightSheer diode laser is de enige laser welke door de FDA (Food and Drug Administration) is goedgekeurd voor de claim: permanente haarreductie. Klinische studies rangschikken de LightSheer als de meest effectieve laser. U mag een permanente vermindering van haargroei verwachten. Garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats kan niet. Onder invloed van veranderingen in het lichaam (bv: hormoonveranderingen) is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan een laserbehandeling niets veranderen. Indien dit het geval zou zijn kan u steeds langs komen voor een onderhoudsbehandeling.

IS DE BEHANDELING PIJNLIJK?

 

Gevoelige mensen hebben tijdens of na de behandeling een beetje last van een tintelend of branderig gevoel maar dat verdwijnt al na enkele uren.

HOE BEREID IK ME VOOR OP MIJN EERSTE SESSIE?

Tijdens een gratis testsessie wordt vastgesteld welk huid- en haartype u heeft. Om optimaal resultaat te bekomen dient u 6 weken voorafgaand aan de eerste laserbehandeling, zonnebank en direct zonlicht op de te behandelen zone te vermijden. Niet harsen of epileren. scheren mag. Tot 2 weken voorafgaand aan de behandeling geen zelf bruiners gebruiken. 24u voor de behandeling mag de te behandelen zone geschoren worden. Indien u medicatie neemt vermeld dit steeds vooraf aan uw laser expert!

MAG MEN NA DE BEHANDELING IN DE ZON OF ZONNEBANK?

 

Neen! Gedurende minstens 4 weken na de behandeling geen zon of zonnebank om pigmentvlekken te voorkomen. Met de zonnecrème factor 50+ mag men voorzichtig in de zon komen.

Klaar voor uw eerste behandeling? Of komt u graag nog eens langs voor een intake gesprek met eventueel een gratis testsessie op een kleine zone? U kan uw afspraken makkelijk zelf boeken in de online agenda van uw instituut!

Wij kijken er alvast naar uit u te mogen ontvangen.

Uw Skin & Laser experts,

Celine De Clercq & Stephanie Vanlede

bottom of page